Yozgat'dan Yemek Tarifleri

 Yozgat'dan Yemek Tarifleri 

ARABAŞI 

Malzemesi : 

Hamur İçin : 

  • Bir ölçü Un 
  • 6 Ölçü Su

Tuz Çorba İçin: 

  • Tavuk veya Hindi Bir Kaşık Yağ 
  • Bir Kaşık Salça, 
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • Kırmızı Biber,
  • Bir Miktar Un 

Yapılışı: 

Altı ölçek su bir kapta kaynamaya bırakılır. Öte yandan bir ölçek un yeteri kadar su ile karıştırılarak bulamaç haline getirilir. Bu karışım kaynamakta olan suya boşaltılarak bir süre oklava ile karıştırılır. Bir iki taşım kaynayıp kıvama geldikten sonra ateşten indirilip, sulanmış tepsiye dökülerek eşit miktarda dağılması sağlanır. Soğumaya bırakılır. 

Diğer taraftan altı kaşık un bir kaşık yağ ile birlikte hafif ateşte pembeleşinceye kadar kavrulur. Soğuk su ilave edilerek bir tencerede kaynamakta olan tavuk suyunun içine boşaltılıp yeteri kadar tuz ilave edilip 15 dakika kaynatılır. 

Tavuğun göğüs etleri küçük parçalara ayrılıp çorbanın içerisine atılır. Soğumaya bırakılan hamur ıslak bir bıçakla baklava dilimleri şeklinde kesilir. Tepsinin ortası çorba kasesi sığacak şekilde açılır,açılan yere çorba kasesi yerleştirilir,kesilen hamurlar kaşık üzerine yerleştirilerek çiğnenmeden yutulur. 

MADIMAK 

Malzemesi

  • 1.5 kg. Madımak, 
  • Bir kase yoğurt,
  • 150 gr. Pastırma, 
  • Bir-iki diş sarımsak, 
  • Tuz,
  • Biber,
  • Yağ,
  • Salça: 

Yapılışı

1.5 kg. madımak temizlendikten sonra satırla kıyılarak iyice küçültülür. Bir tencereye yağ,salça,pastırma konularak kavrulur. Kıyılan madımak üzerine ilave edilir. 15 dakika pişirildikten sonra servis yapılır. Sarmısaklanmış yoğurt isteğe göre sos olarak kullanılır. 

TESTİ KEBABI 

Malzemesi

  • 1 adet Testi 
  • 3 kg. Kuşbaşı et 
  • 1 kg. Domates 
  • 300 gr. Sarımsak 
  • 200 gr. Sivri biber 
  • 200 gr. 
  • Tereyağı 
  • Karabiber,
  • Tuz 

Yapılışı

Doğranmış domates,sivri biber ve sarımsak kuşbaşı ete katılarak ezmeden iyice karıştırılır. Yeterince tuz ilave edilir. Testi içi iyice yıkandıktan sonra karıştırılan malzeme testinin içerisine doldurulur. En üste tereyağı konulur. Testinin ağzı hamur ile kapatılır ve ortası hafif açılır. Genellikle açık havada odun veya meşe kömürü yakılmış bir ateşte pişirilir. İki saate yakın bir zamanda pişen yemeği ilk defa yapanlara meşe kömürüyle yapmaları tavsiye edilir. Yemek piştikten sonra testi kırılarak yemek testinin içinden servis yapılır. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleymanpaşa Kiraz Festivalinin Tarihleri Belli Oldu

ÖĞRENME VE BAŞARIYI ETKİLEYEN FAKTÖRLER

Tekirdağ İli Saray İlçesinin Doğal Güzellikleri