Hangi ot ve baharat hangi balıkla gider?


🍀 Adaçayı: Dolma ve güveçlerde Kekik: A.B.D.’de bütün deniz ürünleri ile birlikte

🍀 Badem: Cevizin kullanıldığı yerlerde alternatif olarak

🍀 Biberiye: Tadı nispeten yavan olan balıkların fırın, soslu fırın, kavurma ve yahnilerinde

🍀 Ceviz: Tarator ve benzeri soslarda

🍀 Defne Yaprağı: Bilumum balık buğulamalarında, haşlamalarda, balık şişte

🍀 Fesleğen: Yengeç, istakoz ve karides gibi kabuklu deniz ürünlerinden yapılan yemeklerde. 

🍀 Hardal: Toz halinde güveçlerde, yapılmış olarak yengeçle Muskat: Yengeç ve istakozla

🍀 Kapari: Turşu halinde buğulamalarda

🍀 Keraviye: Buğulama, haşlama ve dolmalarda 

🍀 Karabiber-beyaz karabiber (tane ve toz): Bütün balık ve deniz ürünü yemeklerinde marine etmek ve tadlandırmak için

🍀 Kırmızı biber (toz veya pul): Buğulama ve haşlamalarda, çorbalarda, güveçlerde

🍀 Köri: Uzakdoğu balık yemeklerinde, zencefile alternatif olarak (zaten içinde zencefil vardır)

🍀 Maydanoz: Balık yanında sunulan tereyağında,soslarda (özellikle limon sosunda), dolmalarda

🍀 Mercankökü: Balık yanında sunulan tereyağında, soslarda ve dolmalarda

🍀 Nane: Balık ızgaralarda, balık çorbasında, cumbo karides tavada

🍀 Paprika: Dolma ve güveçlerde

🍀 Sarmısak: Buğulamalarda, soslarda, kavurmalarda, çorbalarda, zeytinyağlı soslarda

🍀 Tarhun: Fırın ve soslu balık yemeklerinde

🍀 Zencefil: Şark usulü bütün balık yemeklerinde, kavurmalarda, istakozda, sos yapımında, midyede  

   


  


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleymanpaşa Kiraz Festivalinin Tarihleri Belli Oldu

ÖĞRENME VE BAŞARIYI ETKİLEYEN FAKTÖRLER

Sadettin Kaynak