Hangi ot ve baharat hangi balıkla gider?
🍀 Adaçayı: Dolma ve güveçlerde Kekik: A.B.D.’de bütün deniz ürünleri ile birlikte
🍀 Badem: Cevizin kullanıldığı yerlerde alternatif olarak
🍀 Biberiye: Tadı nispeten yavan olan balıkların fırın, soslu fırın, kavurma ve yahnilerinde
🍀 Ceviz: Tarator ve benzeri soslarda
🍀 Defne Yaprağı: Bilumum balık buğulamalarında, haşlamalarda, balık şişte
🍀 Fesleğen: Yengeç, istakoz ve karides gibi kabuklu deniz ürünlerinden yapılan yemeklerde.
🍀 Hardal: Toz halinde güveçlerde, yapılmış olarak yengeçle Muskat: Yengeç ve istakozla
🍀 Kapari: Turşu halinde buğulamalarda
🍀 Keraviye: Buğulama, haşlama ve dolmalarda
🍀 Karabiber-beyaz karabiber (tane ve toz): Bütün balık ve deniz ürünü yemeklerinde marine etmek ve tadlandırmak için
🍀 Kırmızı biber (toz veya pul): Buğulama ve haşlamalarda, çorbalarda, güveçlerde
🍀 Köri: Uzakdoğu balık yemeklerinde, zencefile alternatif olarak (zaten içinde zencefil vardır)
🍀 Maydanoz: Balık yanında sunulan tereyağında,soslarda (özellikle limon sosunda), dolmalarda
🍀 Mercankökü: Balık yanında sunulan tereyağında, soslarda ve dolmalarda
🍀 Nane: Balık ızgaralarda, balık çorbasında, cumbo karides tavada
🍀 Paprika: Dolma ve güveçlerde
🍀 Sarmısak: Buğulamalarda, soslarda, kavurmalarda, çorbalarda, zeytinyağlı soslarda
🍀 Tarhun: Fırın ve soslu balık yemeklerinde
🍀 Zencefil: Şark usulü bütün balık yemeklerinde, kavurmalarda, istakozda, sos yapımında, midyede
Yorumlar
Yorum Gönder