Hangi ot ve baharat hangi balıkla gider?


🍀 Adaçayı: Dolma ve güveçlerde Kekik: A.B.D.’de bütün deniz ürünleri ile birlikte

🍀 Badem: Cevizin kullanıldığı yerlerde alternatif olarak

🍀 Biberiye: Tadı nispeten yavan olan balıkların fırın, soslu fırın, kavurma ve yahnilerinde

🍀 Ceviz: Tarator ve benzeri soslarda

🍀 Defne Yaprağı: Bilumum balık buğulamalarında, haşlamalarda, balık şişte

🍀 Fesleğen: Yengeç, istakoz ve karides gibi kabuklu deniz ürünlerinden yapılan yemeklerde. 

🍀 Hardal: Toz halinde güveçlerde, yapılmış olarak yengeçle Muskat: Yengeç ve istakozla

🍀 Kapari: Turşu halinde buğulamalarda

🍀 Keraviye: Buğulama, haşlama ve dolmalarda 

🍀 Karabiber-beyaz karabiber (tane ve toz): Bütün balık ve deniz ürünü yemeklerinde marine etmek ve tadlandırmak için

🍀 Kırmızı biber (toz veya pul): Buğulama ve haşlamalarda, çorbalarda, güveçlerde

🍀 Köri: Uzakdoğu balık yemeklerinde, zencefile alternatif olarak (zaten içinde zencefil vardır)

🍀 Maydanoz: Balık yanında sunulan tereyağında,soslarda (özellikle limon sosunda), dolmalarda

🍀 Mercankökü: Balık yanında sunulan tereyağında, soslarda ve dolmalarda

🍀 Nane: Balık ızgaralarda, balık çorbasında, cumbo karides tavada

🍀 Paprika: Dolma ve güveçlerde

🍀 Sarmısak: Buğulamalarda, soslarda, kavurmalarda, çorbalarda, zeytinyağlı soslarda

🍀 Tarhun: Fırın ve soslu balık yemeklerinde

🍀 Zencefil: Şark usulü bütün balık yemeklerinde, kavurmalarda, istakozda, sos yapımında, midyede  

   


  


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleymanpaşa Kiraz Festivalinin Tarihleri Belli Oldu

ÖĞRENME VE BAŞARIYI ETKİLEYEN FAKTÖRLER

Tekirdağ İli Saray İlçesinin Doğal Güzellikleri