İzmir'den Yemek Tarifleri

 İzmir'den Yemek Tarifleri 

Tere çorbası 

Malzemeler: 

  • 9 su bardağı tavuk suyu 
  • 3 yemek kaşığı un 
  • 1 adet yumurta 
  • 1 adet limon 
  • 1 su bardağı krema 
  • 1 su bardağı süt 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 demet tere 
  • 1/2 çay kaşığı şeker, tuz 

Hazırlanışı: 

Bir kapta un, limon suyu ve yumurta iyice karıştırılır. kaynamakta olan tavuk suyuna azar azar yedirerek ilave edilir. Tere yaprakları ayıklanır bir bardak süt ile birlikte blendırdan geçirilir. Yapraklar tamamen eriyince kaynamakta olan çorbaya eklenir. Bir taşım kaynatıp krema, tereyağı, şeker ve tuz eklenir. Bir taşım kaynadıktan sonra süzgeçten geçirilir ve servis edilir. 

İzmir köfte 

Malzemeler: 

  • 1/2 kg dövülmüş et 
  • 2 adet soğanın suyu 
  • 1 adet yumurta 
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ 
  • 5 adet domates 
  • 3 dilim ekmek içi 
  • 1 tatlı kaşığı köfte baharatı 
  • 1 tatlı kaşığı karabiber 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 

Hazırlanışı

İyice dövülen et, soğan suyu, tuz, karabiber, köfte baharatı, ekmek içi ve yumurta ile yoğrulur. Hamur haline gelince köfte şekli verilir ve yağda kızartılır. Kızaran köfteler bir tencereye alınır. Ayrı bir tarafta domatesler küçük küçük doğranır. Doğranan domatesler tencereye alınan köftelerin üzerine dökülür ve 15 dakika pişirilir. 

Radika salatası 

Malzemeler: 

  • 1 demet radika 
  • 1 çorba kaşığı tuz 
  • 1 adet limon 
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı 

Hazırlanışı

Radikalar köklerinden ayrılıp iyice yıkanır. Bir tencerede tuzlu su kaynatılır ve radikalar kaynayan suya atılır. Sapları yumuşayana kadar haşlanır ve süzülerek servis tabağına alınır. Soğuduktan sonra üzerine zeytinyağı ve limon suyu eklenip zeytin ile süslenerek servis edilir. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Süleymanpaşa Kiraz Festivalinin Tarihleri Belli Oldu

ÖĞRENME VE BAŞARIYI ETKİLEYEN FAKTÖRLER

Tekirdağ İli Saray İlçesinin Doğal Güzellikleri